عملیات هوایی و زمینی اسرائیل بر خانیونس، جنوب غزه متمرکز است، جایی که ارتش اسرائیل معتقد است فرماندهان ارشد حماس پنهان شدهاند.
ارتش اسرائیل میگوید در خانیونس تونل ۸۳۰ متری دیگری را کشف کرده که بر اساس تصاویر منتشر شده چند تشک در آن قرار داشتند. اسرائیل میگوید حماس ۲۰ نفر از گروگانها، از جمله کودکان را در این محل نگهداری میکرده است.
هیچ گروگانی در جریان کشف این تونل پیدا نشده است.
درحالی که فشار بر بنیامین نتانیاهو برای بازگرداندن گروگانهای اسرائیلی رو به فزونی است، حملات علیه نیروهای این کشور در شمال غزه نیز دوباره آغاز شده است و گفته میشود در پی انتقال بخشی از نیروها و تانکهای اسرائیلی به جنوب غزه، حماس توانسته گذرگاهی در جبالیا را دوباره در کنترل خود بگیرد.
به گزارش بی بی سی کندی در رسیدن به اهداف جنگ و این نکته که هیچ فرمانده ارشد قابل توجهی از حماس تا کنون کشته یا دستگیر نشده است در کنار بار رنجی که بر ۱۳۰ گروگان اسرائیلی در نتیجه ادامه اسارتشان تحمیل می شود باعث خشم روز افزون از عملکرد دولت اسرائیل در این کشور شده است.
روز یکشنبه رسانههای آمریکا به نقل از سازمانهای اطلاعاتی این کشور اعلام کردند که نیروهای اسرائیلی «تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد »از نیروهای حماس را کشتهاند. بنابر این ارزیابی، این آمار از هدف اسرائیل که «نابودی» حماس اعلام شده بود، «بسیار دورتر» است. در عین حال و براساس این گزارش وال استریت ژورنال، سازمانهای اطلاعاتی آمریکا میگویند این آمار نشانهای از «تابآوری و توانایی» این گروه برای ترمیم خویش پس از ماهها جنگی است که ویرانی گسترده در باریکه غزه به بار آورده است.
به گفته مقامات آمریکایی، برآورد خسارتها نشان میدهد که حماس همچنان مهمات کافی برای ماهها ادامه حملات به اسرائیل و همچنین نیروهای اسرائیلی در غزه را در اختیار دارد.
بنابر گزارشهای محرمانهای که مقامهای آمریکایی نیز آنها را تایید کردهاند، حماس در تلاش است تا بخشی از پلیس شهری خود را بازسازی کند. برخی از مقامهای اسرائیلی نیز اذعان کردهاند که با وجود تهاجم هوایی و زمینی در داخل غزه که به کشتهشدن هزاران نفر انجامید، هدف نابودی حماس که از سال ۲۰۰۷ این باریکه را اداره میکرد محقق نشده است.
اعضای خانواده گروگانهای اسرائیلی به تجمعات اعتراضی خود در برابر محل اقامت نخست وزیر ادامه میدهند و می گویند نخست وزیر باید به آزادی گروگانها اولویت بدهد و نه هدف بالقوه ناممکن نابودی حماس.
بر اساس یکی از تازهترین نظرسنجیها در اسرائیل تنها ۱۵ درصد از عموم از ابقای آقای نتانیاهو در قدرت بعد از جنگ حمایت میکنند.
گروه خانواده گروگانها و مفقودان اسرائیلی در بیانیهای از آقای نتانیاهو خواسته صریحا اعلام کند که غیرنظامیها، سربازان و کسان دیگری که در جریان حمله ۷ اکتبر به گروگان گرفته شدهاند را رها نخواهد کرد: «ما باید همین الان توافق را پیش ببریم. اگر نخست وزیر تصمیم گرفته که گروگانها را قربانی کند باید شجاعت و صداقت آن را داشته باشد که موضع خود را با مردم اسرائیل درمیان بگذارد.»
تانیاهو: شروط حماس را نمیپذیریم و جنگ را در همه جبههها ادامه خواهیم داد
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۱ بهمن با رد شروط حماس در قبال آزادی اسرای اسرائیلی و توقف جنگ در غزه گفت جنگ در همه جبههها ادامه خواهد یافت.
به گزارش العربیه نتانیاهو تاکید کرد: «هر کس ما را هدف قرار دهد به او حمله میکنیم. تاکنون ۱۱۰ گروگان را بازگرداندیم و متعهد هستیم که همه آنها را باز گردانیم. این یکی از اهداف جنگ است و فشار نظامی شرط اساسی برای دستیابی به آن است.»
نخستوزیر اسرائیل درباره شروط حماس مبنی بر توقف جنگ در ازلی آزادی اسرا گفت: «من کاملاً شروط تسلیم حماس را در مقابل آزادی گروگانهای ما، که خواستار پایان کامل جنگ، خروج نیروهای ما از غزه، آزادی تمامی زندانیان فلسطینی از جمله نیروهای نخبه حماس و ماندن این گروه در قدرت را رد میکنم.»
نتانیاهو افزود: «اگر با این شروط موافقت کنیم امکان تضمین امنیت شهروندانمان وجود ندارد. من حاضر به پذیرش این شروط که امنیت اسرائیل را به خطر میاندازد نیستم و هرگز هم آن را نخواهم پذیرفت.»
او در ادامه خاطرنشان کرد: «هیچ جایگزینی برای پیروزی وجود ندارد که نابودی حماس و بازگشت گروگانهای ما را تضمین کند.»
نتانیاهو با پافشاری بر «ادامه جنگ در تمامی جبههها» گفت: «ما به هیچ تروریستی چه در غزه، یا لبنان، یا سوریه و یا هر جای دیگر باشد، مصونیت نمیدهیم.»
او افزود: «غزه باید خالی از سلاح و تحت کنترل کامل امنیتی اسرائیل باشد.»
نخست وزیر اسرائیل ادامه داد: « من این سخنان را با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در تماس تلفنی آخر هفته در میان گذاشتم و برای حمایت آمریکا از اسرائیل ارزش زیادی قائل هستم و این را به بایدن گفتم.»
نتانیاهو افزود: «پس از پیروزی و نابودی حماس، اصرار دارم که هیچ کس در غزه نباشد که تروریسم را تامین مالی کند.»
نخستوزیر اسرائیل ضمن مخالفت مجدد با درخواستهای تشکیل کشور فلسطین تامید کرد همه فشارهای بین المللی و داخلی در این باره را نمیپذیرد.
آمریکا مرگ دو سربازی که هنگام رویارویی با قایق حوثیها مفقود شدند را اعلام کرد
ارتش آمریکا شامگاه یکشنبه یکم بهمن از مرگ دو سربازی که در جریان رویارویی با قایق حامل اسلحه حوثیها مفقود شده بودند، خبر داد.
این دو سرباز آمریکایی در عملیاتی در نزدیکی سواحل صومالی برای مصادره سلاحهای ایرانی که برای حوثیها در یمن ارسال شده بود، مفقود شده بودند.
فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» پیش از این گزارش داده بود که دو تفنگدار دریایی که در دریا مفقود شدهاند در ۱۱ ژانویه در عملیاتی با افرادی از نیروهای ویژه دریایی آمریکا که شامل سوار شدن به یک قایق بادبانی که حامل قطعات موشک ساخت ایران برای انتقال به حوثیها بود، شرکت کرده بودند.
در بیانیهای سنتکام آمده است :«اعلام میکنیم که متأسفانه پس از جستجوی گسترده که به مدت ۱۰ روز به طول انجامید، نتوانستیم دو پرسنل ناپدید شده نیروی دریایی آمریکا را پیدا کنیم و وضعیت آنها از مفقود به «مرده» تغییر یافته است.