مهدی معربی؛
معلم محکوم به سی سال حبس در تبعید
آه اگر آزادی سرودی میخواند
کوچک
کوچکتر حتا
از گلوگاهِ یکی پرنده!
شاملو
در دیار چوبههاى دار، ایران ِ ویران ِ دوران ِ خامنه ای خلیفه خودکامه، که گذران دشوار زندگی برای اکثریت عظیم مردم ستمدیده در واقع آموزه ای بس تلخ و جانگزا از فرسودن جان می باشد، زندانیانی در زندان های مخوف نظام محبوسند که روایت تلخ و دردناک رنج و آلامشان توصیف ناپذیر است. در چنین جهنم جانفرسائی، آنها زندانی ِ زندان هایی هستند که رذل ترین و جانی ترین مهره های حکومت جنایتکار در آنجا خدائی می کنند. از همین رو، شنیع ترین و هولناک ترین جنایت ها در پس دیوارهای بلند زندان های حکومت اسلامی روی میدهد بی آنکه در بیرون انعکاسی داشته باشد. از آنجا که سال هاست بین حاکمان جبار و مردم مظلوم دریای خون فاصله افتاده است و نظام خودکامه ولائی برای بقای عمر ننگین و سیاهش از هیچ جنایتی فروگذاری نکرده و نمیکند، رنج و شکنج زندانیان مضاعف تر است. در چنین نظام سفاک و خونریزی یک معلم جوان سالهاست حبس ظالمانهای را در تبعید تحمل می کند. نام این زندانی سیاسی مهدی معربی است. زندانی سیاسی عرب اهوازی گمنامی که به ۳۰ سال حبس در تبعید به زندان تربت جام محكوم شده است.
مهدی معربی، فرزند جبار، متولد ۱۳۷۱، فارغالتحصیل دانشگاه فرهنگیان رجایی دزفول و معلم سابق آموزش و پرورش استان خوزستان است. او در سال ۱۳۹۴، به همراه ۱۷تن دیگر در پروندهسازیای معروف به «پرونده حمیدیه» توسط سرکوبگران اداره اطلاعات اهواز بازداشت شد. مهدی پس از بازداشت ۱۸ ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز تحت شکنجه جسمی و روحی قرار گرفت. مدتی بعد اکثر بازداشت شدگان این پرونده به جز هفت نفر با تودیع وثیقه آزاد شدند. آن هفت نفر نیز پس از طی مراحل بازجویی به زندان خرم آباد منتقل شدند. آرش صادقی فعال سیاسی و مدنی در توییتر در باره این معلم زندانی نوشته است: «مهدى معربى، فعال سیاسی و معلم در فروردين ۱۳۹۴بازداشت و در دادگاه انقلاب اهواز به اتهام اقدام عليه امنيت كشور و محاربه با خدا و افساد فیالارض به ۳۰ سال حبس در تبعید به زندان تربت جام محكوم شد. سه نفر از هم پروندههاى مهدى معربى بنامهاى قیس عبیداوی ۲۵ساله، به همراه برادرش احمد عبیداوی ۲۰ ساله و پسر عمویشان سجاد بلاوی اعدام شدند.» اعدام ددمنشانه این سه زندانی سیاسی در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ صورت گرفت. مهدى هم با توجه به حکم صادره از زندان خرمآباد به زندان تربت جام در استان خراسان رضوی تبعید شد. او در مدت زمان حبس، به دلیل دوری راه و سکونت خانوادهاش در استان خوزستان، همواره از ملاقات با آنها محروم بوده است. تا این لحظه هم با درخواست انتقال او به یکی از زندانهای شهر اهواز موافقت نشده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در پرونده معروف به «پرونده حمیدیه»، مهدی معربی «همراه با دیگر متهمان این پرونده در دادگاه انقلاب اهواز به اتهاماتی چون “اقدام علیه امنیت کشور”، “محاربه با خدا”، “افساد فی الارض” از طریق شرکت در قتل یک شهروند در شهر حمیدیه در سال ۱۳۹۳, “حمله به پاسگاه نیروی انتظامی جنب کاخ شیخ عبدالحمید در سال ۱۳۹۲” و “مجروح کردن دو مامور”، “تخریب و سوزاندن ماشین آلات و تجهیزات شرکت نفت در سال ۱۳۹۲”, حمله به کاروانهاى راهیان نور در قرارگاه ثامن الائمه در سال ۱۳۹۴″، “مجروح کردن یک روحانی در سال ۱۳۹۰″، “شرکت در حمله به ایستگاه بازرسی نیروی انتظامی در پارک گمبوعه در ۱۳ فروردین۱۳۹۴″، متهم شد. این در حالی است که متهمان این پرونده، با رد اتهامات انتصابی عنوان کردند که به صورت اجباری(با شکنجه) از آنها اعتراف گرفته[شده] است.»
این پرونده سازی برای فعالان عرب خوزستان با چنین اتهامات کذائی چنان رسوا و سناریوسازی سیاه بود که متهمان دیگری هم با همین اتهامات بعد از اعتراف زیر شکنجه، در روند دادرسی یا تبرئه شدند یا با حکم ابد و حبس طولانی در زندان هستند. در این خصوص یک منبع نزدیک به خانوادههای این هفت شهروند عرب اهل حمیدیه گفته است: “در سالهای گذشته اتفاقاتی در این منطقه افتاده که هر بار هر مظنونی دستگیر می شود با شکنجه از آنها در مورد این اتفاقات اعتراف میگیرند. در سال ۹۳ در شهر حمیدیه یک شهروند به قتل رسیده. در سال ۹۲ به پاسگاه شریعتی حمیدیه حمله شده بود و ۲ مامور زخمی شدند. تخریب ماشین آلات و تجهیزات شرکت نفت در سال ۹۲، حمله به کاروان راهیان نور در سال ۹۴ و آخرین مورد همان هجوم به بازرسی گمبوعه. تاکنون چندین نفر با همین اتهامات در منطقه حمیدیه دستگیر شده اند. منظور از همین اتهامات همین حوادث و پروندههای قتل و تیراندازی را زیر شکنجه اعتراف کردهاند و در روند دادرسی مشخص شده بیگناه بوده و تبرئه شدند. در واقع این حوادث همواره دستمایه و بهانه برخورد با فعالان این منطقه بوده. حتی در حال حاضر دو تن با همین اتهامات با حکم ابد و حبس طولانی در زندان هستند.” با این وجود، «دادگاه» انقلاب اهواز براى سه تن از مهتمان این پرونده کذائی حکم اعدام و براى چهار متهم دیگر احکام طولانی مدت حبس در تبعید صادر کرد. این احکام بدون کوچکترین تغییری در «دادگاه» تجدید نظر هم عینا تایید شدند. از چهار متهم این پرونده که حبس طولانی مدت گرفته اند مهدی معربی را با حکم سی ساله به زندان تربت جام تبعید کرده اند. و سه متهم دیگر به گزارش خبرگزاری هرانا، محمد حلفی،۲۴ ساله، و مهدی صیاحی هر یک به ۳۵ سال حبس در زندان یزد و على عبیداوى نیز به ۲۵ سال حبس محکوم شده اند. و سه جوانی را که با این پرونده سازی در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ جنایتکارانه اعدام کردند عبارت بودند: قیس عبیداوى فرزند شاکر، ٢۵ساله فارغالتحصیل رشته حقوق، برادرش احمد عبیدواى فرزند شاکر٢٠ ساله دیپلم و پسر عموى آنها سجاد بلاوی دانشجوی رشته حقوق.
مهدی در حالی وارد نهمین سال حبس ظالمانه خود میشود که به دلیل سالها فشارهای طاقت فرسای زندان دچار بیماری شده و از این رو جهت درمان چندین بار درخواست مرخصی کرده اما دادستانی جواب مثبتی به او نداده است. بنا به گزارش منابع حقوق بشری، مهدی معربی که در هفتههای اخیر دچار حمله قلبی شده است در وضعیت جسمی وخیمی به سر میبرد. ولی با این وجود مهدی از رسیدگی درمانی و دسترسی به داروهایش محروم مانده است. خانواده مهدی نیز با مراجعه به دادستانی برای درمان وی درخواست مرخصی نموده اما با درخواست خانواده موافقت نشده است. این سیاست رذیلانه حکومت اسلامی است که زندانی را با محروم کردن از دارو و درمان مؤثر و بهموقع، او را به سوی مرگ تدریجی سوق می دهد. جنایتکاران نظام ولائی هم از چوبههاى دار برای قتل عمد زندانیان و ارعاب جامعه استفاده میکنند و هم با شگرد کثیف زجرکش کردن زندانی به اشکال گوناگون، حذف فیزیکی زندانی را عملی می سازند. این سیاست ضدانسانی رژیم اسلامی گرچه یک سیاست عمومی است ولی در مثلت خونین بلوچستان، کردستان و خوزستان بعنوان یک سیاست روتین بشدت دنبال می شود.
یاشار جاوید
دوشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۲ برابر با ۱۱ مارس ۲۰۲۴