بکتاش آبتین از اعضای کانون نویسندگان ایران، روز یکشنبه ۲۷ تیرماه، از زندان اوین به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شد. بکتاش آبتین علیرغم حال نامناسب جسمی و احساس درد در ناحیه بیضه، از طریق پابند به تخت بسته شده است. بکتاش آبتین که از مهرماه سال گذشته دوران محکومیت ۶ ساله خود را در زندان اوین سپری می کند، پیشتر نیز در پی بروز درد شدید به بیمارستان منتقل و بدون انجام آزمایشات مربوطه به زندان بازگردانده شده بود.
به تشخیص پزشک معالج وی از وجود کیست در ناحیه بیضه رنج می برد.
یک منبع مطلع در خصوص وضعیت بکتاش آبتین به هرانا گفت: “وی ۴ ماه قبل در پی وخامت حال به بهداری زندان مراجعه کرده بود. در آن زمان علیرغم تشخیص پزشک مبنی بر وجود توده در ناحیه بیضه و توصیه بر انتقال وی به بیمارستانی خارج زندان، مسئولان زندان از اعزام آقای آبتین به بیمارستان خودداری کردند. وی نهایتا حدود ۱ ماه قبل به بیمارستان شهدای تجریش منتقل و بدون انجام آزمایشات مربوطه به زندان بازگردانده شد”.
به گفته این منبع؛ بکتاش آبتین مجددا حدود ده روز قبل جهت انجام آزمایشات به بیمارستان طالقانی منتقل و بدون تکمیل مراحل درمان به زندان بازگردانده شده بود.
بکتاش آبتین در تاریخ ۸ تیرماه سال جاری از بابت پرونده جدیدی که در زندان علیه وی گشوده شده است به بازپرسی شعبه ۴ دادسرای اوین احضار شده بود. گفته می شود؛ احضار و گشایش پرونده علیه بکتاش آبتین در ارتباط با انتشار خبر ابتلای او به کرونا در زندان صورت گرفته است.
بکتاش آبتین ۱۵ فروردین سال جاری در پی مثبت اعلام شدن تست کرونا در بهداری زندان بستری شد، اما پس از چهار روز با فشار مسئولان زندان اوین از بهداری به بند عمومی و نزد سایر زندانیان بازگردانده شد.
روز جمعه ۲۰ فروردین ماه، ۳۳۷ تن از نویسندگان، شاعران و اھالی مستقل قلم و فرھنگ طی بیانیه ای، ضمن ابراز نگرانی نسبت به شیوع ویروس کرونا در زندان اوین و ابتلای بکتاش آبتین به این بیماری، خواستار آزادی وی و سایر نویسندگان و فعالان فرهنگی در بند شدند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات بکتاش آبتین در تاریخ ۷ و ۸ اردیبهشت ماه ۹۸ برگزار شد. این نویسنده در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد. او روز شنبه ۵ مهرماه پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان اوین منتقل شد.
مهرماه سال گذشته کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از زندانی کردن مدافعین حقوق بشر، وکلا، شهروندان خارجی و زندانیان دو-تابعیتی، فعالان محیط زیست و بازداشت شدگان اعتراضهای مسالمتآمیز به ویژه در شرایط شیوع ویروس کرونا در زندانهای کشور از دولت ایران خواست تا این افراد را هر چه سریعتر آزاد کند. در این بیانیه با اشاره به تجهیزات ناکافی، کمبود آب و وسایل ضدعفونی کننده در زندانها، از دولت ایران خواسته شده است تا بیعدالتی در خصوص مدافعین حقوق بشر پایان دهد.