قطعنامه پایانی تجمع سراسری ۲۲ مهر شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
ما امروز درحالی بنابر فراخوان شورای هماهنگی، همسو با سایر فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور تجمع کردهایم که بیش از هر زمان دیگر زندگی و معیشت معلمان در تنگناست، وضعیت آموزش فرزندان اینسرزمین به انحراف رفته است. تعلیم و تربیت فرزندان این سرزمین قربانی چپاول و غارت منابع ثروت این کشو رشده است.
ما اینجا گرد آمده ایم که بگوییم لایحه رتبهبندی بارگذاری شده در مجلس مورد قبول ما نیست و همانطور که درنامه ی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران به نمایندگان مجلس آمده است، خواستار تغییر آن هستیم بایستی حقوق و مزایای هر فرهنگی حداقل هشتاد درصد حقوق و مزایای اعضای هیئت علمی دانشگاه باشد. ما با افرایش ساعت کارموظف از ۲۴ ساعت به ۳۰ ساعت شدیدا مخالفیم.
همچنین ما در اینجا گرد هم آمده ایم تا از حقوق بازنشستگان دفاع کنیم، ما خواستار اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری هستیم و تاکید میکنیم همسانسازی بازنشستگان باید به صورت کامل اجراگردد و بدهکاری دولت به آنان پرداخت شود.
ما درحالی برحق قانونی بازنشستگان تاکید میکنیم که متاسفانه با توجه به نرخ روزافزون تورم، و کاهش ارزش پول، بازنشستگان سال ۹۹ هنوز پاداش پایان خدمت خود را دریافت نکرده اند.
از دیگر خواستههای ما، دفاع ازحقوق دانشآموزان با تاکید برآموزش رایگان، عادلانه و باکیفیت است. اسناندارد تراکم هر کلاس ۱۶ دانش آموزاست، تهیه ی واکسن مورد تایید سازمان بهداشت جهانی و توزیع ماسک و الکل، حق دانش آموزان است، بنابر گفته ی مسئولان حداقل ۳ میلیون کودک از آموزش مجازی محروم بودهاند از آنجایی که این محرومیت ناشی از عدم دسترسی به امکاناتی مانند تبلت و گوشی هوشمند و اینترنت مناسب است ما خواهان تامین رایگان این ملزومات برای همه ازجمله دانشآموزان مناطق محروم هستیم. از طرفی وظیفه دولت است که امکانات آموزش مجازی را برای تمام معلمان فراهم نماید.
افسوس که درطی روزهای گذشته با افزایش اعتراضات و تجمعات معلمان، نیروهای امنیتی و قضایی روند نادرست گذشته را ادامه داده، اقدام به احضار، پروندهسازی، بازداشت و اخراج فعالان صنفی نموده اند . شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم نمودن این اقدامات غیر مسئولانه ، خواهان توقف احضارها، بستهشدن پروندهها، آزادی معلمان دربند و بازگشت به کار معلمان اخراجی است. مسیری که کانونهای صنفی و انجمنهای صنفی عضو شورای هماهنگی و فعالان صنفی انتخاب نمودهاند ، مسیرمطالبهگری قانونی و برحق است.
از نظرما حاکمیت به جای بگیر و ببندها و تهدیدها باید در قبال فرهنگیان شاغل و بازنشسته پاسخگو باشد و مطالبات معلمان را محقق نماید و بداند این مطالبهگری متکی به فرد نیست و نمیتوان با احضار، پرونده سازی، زندان و اخراج آن را متوقف نمود.
ما آمده ایم فریاد بزنیم که ستم بر مردم و اقشار مختلف جامعه خلاف اخلاق انسانی بوده و پایدار نمی ماند، ظلم به زیان همه ملت است، ماآمده ایم صدای بی صدایان باشیم، مربیان پیش دبستانی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی امنیت شغلی ندارند، برابر قانون اساسی اشتغال حق همه ی شهروندان است. دست از استثمار معلمان خرید خدمات آموزشی بردارید، جو فعالیت های مسالمت آمیز و دلسورانه ی اصناف رابیش از این امنیتی نکنید، آنان فقط درمقابل کار و خدمت خالصانه ی خود، مزد شایسته ی یک زندگی آبرومند را می خواهند. اعتراض حق مردم است و سرکوب معترضین، جامعه رابه سمت خشونت می کشاند.
درپایان با سپاس ازهمه ی کسانی که در فراخوانها، شورای هماهنگی را همراهی می کنند، ازهمه ی فرهنگیان، درخواست میکنیم نسبت به حقوق خود بیتفاوت نباشند و پیگیرانه تا تحقق کامل همه ی مطالبات، کوشش نمایند.
پیام مافرهنگیان، به مردم شریف ایران این است که تعلیم و تربیت فرزندان شما سالهاست تعطیل شده است، دانش آموزان شما به حال خود رها شده اند. دولت همواره جیب شما را خالی می کند و برای ارتقای سطح علمی فرزندان شما هیچ تلاشی نمی کند.
پیام مابه دیگر اقشار واصناف این است که تنهاراه رهایی از فقر و بدبختی و انحطاط اخلاقی، اقتصادی، اجتماعی و برون رفت از انزوای بین المللی همبستگی و همصدا یی است.
پایان سخن اینکه در صورت بی توجهی حاکمیت به خواسته های فرهنگیان ، زمان و شیوه ی برگزاری اعتراضات گسترده تر در فراخوان بعدی به آگاهی خواهد رسید.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
۲۰ مهر ۱۴۰۰