آزادی بیان در هفته‌ای که گذشت (۱۱ تا ۱۸ شهریور ۱۴۰۱)





جمعه ۱۱ شهریور ۱۴۰۱

- عطا رحمان‌زاده، زندانی سیاسی با پایان دوره محکومیت در این روز از زندان سقز آزاد شد. ‌


- در این روز خبر رسید علی انساندوست (خردگرا)، زندانی سیاسی سابق، به‌رغم گذشت ۲۰ روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان لنگرود قم، در بازداشت و بلاتکلیفی به ‌سر می‌برد و از هفته‌ی گذشته از امکان برقراری تماس تلفنی با خانواده‌ی خود نیز محروم بوده است.


- تیمور خالدیان، زندانی سیاسی سابق، با دریافت ابلاغیه‌ای در این روز جهت دفاع از اتهام «تبلیغ علیه نظام» به دادگاه انقلاب شهرستان ملایر احضار شد.


- کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، با انتشار بیانیه‌ای در این روز نسبت به دستگیری و تداوم بازداشت سارا سیاه‌پور، فعال صنفی معلمان تهران و البرز، واکنش نشان داد و این اقدام را محکوم کرد.


- ابراهیم صدیق همدانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان مریوان، در اعتراض به عدم تحقق وعده‌های مسئولان مبنی بر انتقال او و پسرش، سالار صدیق همدانی، به زندان ارومیه، از این روز دست به اعتصاب غذا زد.


- در این روز خبر رسید که لیلا حسین‌زاده روز گذشته از بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات شیراز موسوم به «پلاک ۱۰۰»، به بازداشتگاه نیروی انتظامی شیراز موسوم به «سروش» منتقل شده است.


شنبه ۱۲ شهریور

- در این روز خبر رسید که در پی انتقال آرش گنجی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، به زندان رجایی‌شهر کرج او از روز چهارشنبه ۹ شهریورماه تاکنون در یکی از سلول‌های انفرادی این زندان نگهداری می‌شود. کانون نویسندگان ایران با انتشار این خبر اعلام کرد: «آرش گنجی که با اتهام‌های واهی و پرونده‌سازی‌های بی‌اساس، به جرم ترجمه‌ی یک کتاب به ۱۱ سال زندان محکوم شده، اکنون با ادامه‌ی همان شیوه‌ها و پرونده‌سازی‌ها تحت فشار و آزار مضاعف قرار گرفته است. بی‌شک مسئولیت هر گزندی به جان و سلامت گنجی بر عهده‌ی حاکمیت، به ویژه زندانبانان و قوه‌ی قضاییه خواهد بود.»


- در این روز بیانیه‌ی مشترک محمد رسول‌اف و جعفر پناهی، فیلمسازان محبوس در زندان اوین، در جشنواره‌ی فیلم ونیز خوانده شد. در بخشی از این بیانیه آمده است: «ما فیلمسازیم. ما عضو سینمای مستقل ایرانیم. زیستن را در آفرینش آثار می‌دانیم. آثاری که سفارش‌پذیر نیست. از این رو نزد صاحبان قدرت مجرمیم. سینمای مستقل تصویرگر روزگار خود است. از جامعه الهام می‌گیرد و نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت باشد».


- در جریان تجمع کارکنان رسمی صنعت نفت در تهران، تعدادی از این کارکنان در این روز بازداشت شدند و از ادامه‌ی تجمع آنها جلوگیری شد.


- سارا سیاه‌پور، فعال صنفی معلمان، پس از دو هفته بازداشت، در این روز با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.


- احمد یزدانی‌پور، زندانی سیاسی، پس از تحمل بیش از یک سوم از دوران محکومیت ۳ سال و ۹ ماه خود، در این روز به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد.


- در این روز رها (راحله) عسکری‌‌زاده، روزنامه‌نگار، عکاس و فعال حوزه‌ی زنان، جهت تحمل دوران محکومیت دو ساله‌ی خود راهی زندان اوین شد.


یکشنبه ۱۳ شهریور

- در این روز آرش گنجی، مترجم و عضو کانون نویسندگان ایران، از یکی از سلول‌های انفرادی زندان رجایی‌شهر کرج به بند عمومی این زندان منتقل شد.


- در حالی ‌که ناهید شیر‌پیشه مادر و منوچهر بختیاری پدر پویا بختیاری، از جان‌باختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸ همچنان در زندان به سر می‌برند، مهرداد بختیاری عموی وی در این روز با قید وثیقه از زندان آزاد شد.


- در این روز خبر رسید کمیسیون پزشکی قانونی، ناتوانی سمیه کارگر، متهم سیاسی در تحمل حبس را تأیید کرده و به این ترتیب با تبدیل مجازات به جزای نقدی و پرداخت آن، پرونده‌ی او مختومه شده است.


- مسعود وظیفه، زندانی سیاسی سابق، در این روز در شهرری بازداشت شد.


- در این روز حکم آذر کروندی موسی‌زاده، متهم سیاسی که پیشتر توسط دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، در دادگاه تجدید نظر تهران عیناً تأیید شد.


- سخنگوی «ستاد احیای امر به معروف»، در این روز از بازداشت ۳۰۰ تن طی ماه‌های اخیر، به دلیل آنچه که «مبارزه با حجاب» عنوان کرده، خبر داد. او با بیان اینکه «جریانات بسیاری در جامعه به صورت مخفی در رابطه با مبارزه با حجاب فعال بوده‌اند» افزوده است بازداشت این شهروندان در پی «مبارزه با حجاب، دوقطبی کردن جامعه و ایجاد اختلاف بین مردم صورت گرفته است».


- در این روز خبر رسید درخواست انتقال عباس واحدیان شاهرودی، نویسنده، معلم و فعال مدنی از زندان وکیل‌آباد مشهد به تهران توسط دادگاه انقلاب مشهد رد شد.


- شکیلا منفرد، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، از این روز به مدت دو ماه از دسترسی به تلفن زندان و تماس با خانواده محروم شد.


- در این روز خبر رسید نرگس محمدی، فعال حقوق بشر که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می‌کند، به‌رغم بیماری قلبی، از اعزام به‌موقع به مراکز پزشکی و نیز حق تماس تلفنی با همسر و فرزندان خود در خارج از کشور محروم شده است.


- ساناز حکمت‌شعار، شهروند بهائی ساکن قائمشهر، با تودیع قرار وثیقه ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی در این روز از زندان این شهرستان آزاد شد.


- محسن (کیارش) صادق‌پور کردمهینی، متهم سیاسی، جهت تحمل دوران محکومیت ۵ ساله‌ی خود در این روز راهی زندان اوین شد. او در تاریخ ۲۵ خردادماه به اتهام «اجتماع و تبانی» به ۵ سال و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس محکوم شده بود.


- نیلوفر بیانی، فعال محیط زیست که در مرخصی ۳ روزه به سر می‌برد، با پایان ایام مرخصی در این روز به زندان اوین بازگشت.


- عطاالله ظفر، شهروند بهائی ۷۸ ساله که از مشکلات قلبی رنج می‌برد، در پی وخامت حال در این روز ابتدا به بهداری زندان اوین و سپس به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد. گفته شده او با دستبند و پابند به تخت بیمارستان بسته شده است.


دوشنبه ۱۴ شهریور

- در این روز خبر رسید کسری نوری، درویش گنابادی زندانی، از بابت پرونده‌ای جدید به بهانه‌ی امضای بیانیه‌ای مشترک از سوی چند فعال سیاسی که تاکنون منتشر نشده، در بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب شیراز به «اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور» متهم شده است.


- رسول بداقی بازرس کانون صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان که از دهم اردیبهشت در بازداشت است، در این روز از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به قرنطینه‌ی این زندان منتقل شد.


- راحله احمدی، فعال مدنی که از ۱۳ مرداد به مرخصی اعزام شده بود، با پایان ایام مرخصی در این روز به زندان اوین بازگشت.


- در این روز خبر رسید با وجود گذشت یک هفته از برگزاری دادگاه و اخذ آخرین دفاعیات حسن سعیدی، از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، علیرغم گذشت نزدیک به چهار ماه از زمان دستگیری، او کماکان در بند عمومی زندان اوین‌ در بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.


- در این روز خبر رسید مانی قلی‌نژاد، مجیر صمیمی و افنانه نعمتیان، شهروندان بهائی بازداشت شده در قائمشهر، با تودیع قرار وثیقه آزاد شده‌اند.


- در این روز خبر رسید زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار توسط دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده‌اند. مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه مدعی شد «افراد نامبرده» به اتهام «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شده‌اند و «حوزه‌ی فعالیت و اتهامات» آن‌ها را «فریب و قاچاق زنان و دختران جوان به یکی از کشورهای منطقه با امید و آموزش، وعده اشتغال و سوء استفاده از آنها» اعلام کرد. این در حالی است که پس از اعلام این احکام، گزارش‌های متعددی منتشر شده است مبنی بر اینکه زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار در رابطه با گرایش جنسی خود و فعالیت در این حوزه به اعدام محکوم شده‌اند.


- انیس سنایی، مهسا فتحی و گلبن فلاح که چهارشنبه هفته گذشته به همراه ۱۱ تن دیگر از بهائیان در قائمشهر بازداشت شده بودند، با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد و پانصد میلیون تومانی در این روز آزاد شدند.


- در این روز خبر رسید به‌رغم نیاز به درمان بیماری دهان و دندان محمد ایران‌نژاد، این فعال کارگری و کتاب‌فروش که از تیرماه امسال دوران محکومیت خود را در بند ۸ زندان اوین سپری می‌کند، به دلیل مخالفت مسئولین زندان از درمان محروم مانده است.


- در این روز خبر رسید منزل‌ محمد‌رضا‌ جعفری، فعال ترک مدنی آذربایجانی در تبریز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته است و مأموران شماری از وسایل شخصی از جمله تلفن همراه وی را ضبط کرده‌اند. او روز چهارشنبه ۱۶ شهریور به اتاق ۳۷ اداره‌ی اطلاعات تبریز احضار شده است.


- در این روز خبر رسید اداره‌ی ثبت احوال تبریز با حکم دادگاه عمومی حقوقی، ملزم به صدور شناسنامه برای کودکی به نام «خاقان» شده است. این اداره در ۲ ماه گذشته از صدور شناسنامه برای این نوزاد خودداری کرده بود.


سه‌شنبه ۱۵ شهریور

- در این روز خبر رسید امیرعباس آزرم‌وند، روزنامه‌نگار و فعال کارگری که به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده و هم‌اکنون دوران محکومیت خود را در بند ۸ زندان اوین سپری می‌کند، از ناحیه‌ی کتف دچار آسیب‌دیدگی است و نیاز به رسیدگی درمانی دارد.


- کسری نوری، درویش گنابادی که از ۵ شهریور، از بند سیاسی زندان عادل‌آباد شیراز به بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات این شهر موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده بود، دراین روز به بند سیاسی زندان عادل‌آباد شیراز بازگردانده شد.


- در این روز خبر رسید حکم ۱۸ ماه حبس وحید اشتری، روزنامه‌نگار، در دادگاه کیفری مجتمع قضایی کارکنان دولت تهران، تأیید شده است. او همچنین در پرونده‌ی دیگر خود از بابت خبررسانی ضرب و شتم سرباز بابلی به ۹۱ روز حبس محکوم شده است.


- در این روز خبر رسید یاشار توحیدی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت ۳ سال و ۵ ماه خود را در بند ۸ زندان اوین سپری می‌کند، از دریافت داروهای مورد نیاز بیماری‌اش محروم مانده است.


- امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات آبان ۹۸، پس از نقض حکم اعدام، در روند دادرسی مجدد دادگاه انقلاب تهران در این روز، هر یک به ۵ سال حبس محکوم شدند.


- در این روز محمد کاظمی، با دریافت ابلاغیه‌ای جهت اخذ دفاعیات در خصوص اتهام «نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام» به بازپرسی داسرای عمومی و انقلاب بهبهان احضار شد.


- یک کارشناس فناوری اطلاعات در این روز از تصویب و ابلاغ جهت اجرای بخشی از «طرح صیانت» توسط شورای عالی فضای مجازی خبر داد و نوشت: «پس از تصویب این بخش، کمیسیون عالی تنظیم مقررات با ترکیب اعضا و وظایف کاملا متفاوت نسبت به گذشته در جایگاه «تنظیم‌گر تنظیم‌گران» فضای مجازی ایفای نقش می‌کند.»


- در این روز خبر رسید به‌رغم گذشت بیش از چهار ماه از زمان دستگیری جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان، او کماکان در بند عمومی زندان اوین در بازداشت به ‌سر می‌برد. همچنین بازپرس پرونده اعلام کرده تبدیل قرار بازداشت به وثیقه منتفی است و کیفرخواست پرونده‌ی جعفر ابراهیمی صادر و جهت رسیدگی به دادگاه ارسال شده است.


- دراین روز خبر رسید قرار بازداشت نگار دارابی، سامیه قلی‌نژاد، بیتا حقیقی و بصیر صمیمی، شهروندان بهائی بازداشت شده در قائمشهر به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است. علیرغم ابتلای سامیه قلی‌نژاد و بیتا حقیقی به کرونا در زندان قائمشهر، این شهروندان از خدمات درمانی مکفی محروم هستند و حقیقی از ملاقات با خانواده محروم شده است.


- در این روز سعدا خدیرزاده، شهروند بازداشتی اهل پیرانشهر، توسط دادگاه کیفری مستقر در مهاباد به ١٢ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.


- در این روز خبر رسید فرهاد چهره‌سا، یوسف مهراد و سید صدرالله فاضلی زارع، سه زندانی عقیدتی، از سال ۹۹ تاکنون دوران محکومیت خود را در زندان اراک سپری می‌کنند. پیشتر یوسف مهراد و سید صدرالله فاضلی زارع به دلیل مدیریت و عضویت یک کانال تلگرامی با عنوان «نقد خرافه و مذهب» به اتهام «سب‌النبی» به اعدام محکوم شده‌ بودند.


- جلسه‌ی آخرین دفاع رضا شهابی، از اعضای بازداشتی هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران، در این روز برگزار شد.


- جعفر اسماعیل‌زاده بیشک، فعال مدنی ترک آذربایجانی، با تودیع قرار وثیقه در این روز از زندان تبریز آزاد شد. وی همزمان به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به‌ قصد برهم زدن امنیت کشور» به دادگاه کیفری دو تبریز احضار شده است.


چهارشنبه ۱۶ شهریور

- فرامرز سه‌‌دهی، شاعر و از اعضای کانون نویسندگان ایران، در این روز در دادگاه انقلاب اهواز به اتهام «عضویت در گروه‌های معاند نظام ‌به قصد فعالیت تبلیغی علیه نظام» با مصداق «عضویت در گروه معاند و غیر قانونی کانون نویسندگان ایران» به ۲ سال ‌و ۷ ماه ‌و ۱۶ روز حبس تعزیری و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق طبع و نشر کتاب» به ۷ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری محکوم شد که با توجه به «فقدان سابقه‌ی کیفری، کهولت سن، تأهل و بیماری»، مجازات حبس او به ۳۲میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شده است. کانون نویسندگان ایران ضمن انتشار خبر صدور این حکم اعلام کرد: «پرونده‌سازی برای فرامز سه‌دهی، احکام صادر شده علیه او و جرم‌انگاری عضویتش در کانون نویسندگان ایران، چیزی جز ادامه‌ی سرکوب گسترده‌ی آزادی بیان، نشر و اندیشه به دست حاکمیت نیست. این فشارها و آزارها در شرایطی ادامه دارد که اکنون چهار عضو دیگر کانون نویسندگان ایران، رضا خندان(مهابادی)، آرش گنجی، علیرضا ثقفی و کیوان مهتدی نیز کماکان در زندان‌ محبوس‌اند.»


- غلامحسین (سینا) قلندری، خبرنگار اهل کوهدشت، که پیش‌تر به دلیل انتشار خبر قتل مبینا سوری، نوجوان ۱۴ ساله‌‌ با انگیزه «ناموسی»، به ۲۷ ماه حبس و دو سال محرومیت از شغل خبرنگاری محکوم شده بود، در این روز در دادگاه تجدیدنظر استان لرستان به اتهام «نشر اکاذیب و انتشار تصاویر خصوصی» به پرداخت دو فقره ۶ میلیون تومانی جزای نقدی محکوم شد.


- در این روز خبر رسید محمد (کرامت) چگنی، درویش گنابادی که از ۲ شهریور در بازداشت به‌سر می‌برد، با گذشت ۱۴ روز از زمان دستگیری کماکان در زندان کرمان در بلاتکلیفی‌ست.


- در این روز خبر رسید حامد قره‌اوغلانی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت ۱۳ ساله‌ی خود را در بند امنیتی زندان ارومیه سپری می‌کند، با وجود بیماری صرع، و علیرغم نیاز دارویی و درمانی، از رسیدگی درمانی محروم مانده است.


- در این روز یحیی سهرابزهی، زندانی سیاسی اهل شهرستان خاش، پس از تحمل ۱۶ سال حبس در تبعید، از زندان قزوین آزاد شد.


- در این روز خبر رسید آرشام (محمود) رضایی، فعال مدنی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج، به دلیل نگارش نامه‌ای سرگشاده در خصوص تداوم بازداشت ناهید شیرپیشه مادر پویا بختیاری، یکی از جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸، با دستور مسئولان زندان از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده است.


- مهدی دارینی، زندانی سیاسی، که پیشتر در دادگاه انقلاب به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال حبس و «توهین به مقدسات» به ۵ سال و «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، در این روز از زندان اوین به مرخصی اعزام شد.


- عطاالله ظفر، شهروند بهائی، علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمانی در این روز به زندان اوین بازگردانده شد.


- در این روز خبر رسید که به‌رغم ابتلای نائب عسکری به بیماری اعصاب و روان، متهم سیاسی، بیش از ۱۷ ماه است که وی به صورت بلاتکلیف در بند امنیتی زندان ارومیه به‌ سر می‌برد و از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.


- در این روزخبر رسید رضا محمدحسینی، زرتشت احمدی راغب و علی موسی‌نژاد فرکوش، زندانیان محبوس در زندان رجایی‌شهر، به دلیل نگارش نامه‌ای سرگشاده در خصوص تداوم بازداشت ناهید شیرپیشه مادر پویا بختیاری، یکی از جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸، با تصمیم مسئولان زندان به مدت یک ماه از حق دسترسی به تلفن و ملاقات کابینی محروم شده‌اند.


- در این روز خبر رسید علیرضا فرشی، فعال مدنی ترک آذربایجانی که در مرخصی درمانی به‌سر می‌برد، جهت تحمل ادامه‌ی دوران محکومیت خود به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده است.


- در این روز خبر رسید ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری، از جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸،‌ محبوس در زندان کچویی کرج با دستور مسئولان زندان از سه هفته پیش، از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده محروم شده است.


- فریبا اشتری، شهروند بهایی ساکن یزد، در این روز توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به زندان این شهر منتقل شد.


- عفیف نعیمی، شهروند بهائی و از اعضای سابق مدیران جامعه‌ی بهائی ایران موسوم به «یاران ایران» در این روز توسط شعبه ۷ دادسرای عمومی و انقلاب کرج تفهیم اتهام و قرار بازداشت وی به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.


- جلسه‌ی دادگاه رسیدگی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» اسماعیل احمدی، فعال مدنی ترک آذربایجانی در این روز در دادگاه انقلاب شهرستان اهر برگزار شد.


پنجشنبه ۱۷ شهریور


- فرماندار همدان دراین روز از دستگیری مجموعا ۲۵ تن از شهروندان معترض به بحران بی‌آبی طی برگزاری سه تجمع اعتراضی در این شهر، خبر داد. محمدعلی محمدی، شهروندان بازداشتی را «معاندین» و سه تجمع اعتراضی صورت گرفته را «غیر قانونی» عنوان کرد و مدعی شد: «در این رابطه ۲۵ نفر دستگیر شدند که ۲۰ نفر ساکن استان همدان نبوده و با حضور در همدان قصد ایجاد رعب و وحشت و نارضایتی بین مردم را داشتند.»


- در این روز رضا شهابی، از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، به بند قرنطینه‌ی این زندان منتقل شد.


- در این روز پدر و مادر بهنام موسیوند با درخواست رسیدگی پزشکی به وضعیت وخیم فرزندشان در زندان رجایی‌شهر کرج، در مقابل این زندان دست به تحصن زدند. در پی این تحصن نیروهای امنیتی آن‌ها را تهدید به بازداشت کردند و با مقاومت و اعتراض آن‌ها روبه‌رو شدند. این در حالی است که بهنام موسیوند به‌رغم شرایط وخیم جسمانی، نهمین روز از اعتصاب غذای خود را سپری می‌کند.


- امير رئيسيان، وکیل دادگستری با انتشار نامه‌ای سرگشاده خطاب به علی صالحی، دادستان تهران در این روز، ضمن اعتراض به تداوم بلاتکلیفی بازداشت‌شدگان و موکلان خود، خواستار رسیدگی به وضعیت آن‌ها شد.


- ژوزف شهبازیان، شهروند مسیحی، پس از مراجعه به دادسرای اوین در این روز بازداشت و برای گذراندن محکومت ده ساله‌ی خود به زندان اوین منتقل شد.


- شماری از شهروندان مریوان در اعتراض به جان باختن شلیر رسولی، که در پی مقاومت در برابر تجاوز، خود را از پنجره‌ی ساختمانی به پایین پرتاب کرده بود، در اعتراض به فقدان امنیت، در این روز دست به تجمع اعتراضی زدند. «فعالین حقوق زنان سنندج» در همین رابطه بیانیه‌ای منتشر کردند که در بخشی از آن آمده است: «آنچه امروز ما را وادار به کنش نموده است و به شکل روشنی خودنمایی می‌کند، سیستماتیک بودن این خشونت‌هاست»


- بیژن رضایی، که به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۴ ماه حبس محکوم شده بود، در این روز از زندان عادل‌آباد این شهر به مرخصی وصل به آزادی اعزام شد.


- جمعی از معلمان بازنشسته که در این روز برای گفت‌وگو درباره‌ی حقوق و مزازای معوق مانده‌ی خود به وزارت آموزش و پرورش مراجعه کرده بودند، با ضرب و شتم و هتاکی نیروهای امنیتی مواجه شدند و از ورود آنان به ساختمان این وزارت‌خانه جلوگیری شد.