آزادی بیان در هفتهای که گذشت...
از ۲۸ بهمن تا ۵ اسفند ۱۴۰۱
جمعه ۲۸ بهمن
ــ انجمن قلم آمریکا با انتشار بیانیهای آزادی رضا خندانمهابادی و آرش گنجی، اعضای هیئت دبیران پیشین کانون نویسندگان ایران را که از مهرماه ۱۳۹۹ و آبانماه ۱۴۰۰ به دلیل مبارزه برای آزادی بیان در بازداشت خودسرانه و مقاومت برای آزادی بیان در زندان بودند، شادباش گفت.
ــ انجمن روزنامهنگاران کانادا جایزه «آزادی مطبوعات» را به نیلوفر حامدی و الهه محمدی دو روزنامهنگار زندانی که دوره اعتراضات چند ماه اخیر بازداشت شدند اهدا کرد.
ــ مهدی توکلی، عکاس اهل سنندج، روز ۲۵ بهمن در این شهر بازداشت شده است.
ــ سامان صیدی، خوانندهی رپ، که در اعتراضات جاری بازداشت شده بود، در اعتراض به تعویق آزادیاش در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زد.
شنبه ۲۹ بهمن
ــ ریحانه انصارینژاد، فعال مستقل کارگری، «جهت اخذ آخرین دفاع» به دادسرای عمومی و انقلاب تهران احضار شده است.
یکشنبه ۳۰ بهمن
ــ کوکب بداغی پگاه، فعال صنفی خوزستان و دبیر تربیتبدنی شهرستان ایذه، در هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری به ۳ ماه انفصال از خدمت محکوم شد.
ــ در پی انتشار ویدیویی از اقدام زینب کاظمپور در اعتراض به «حجاب اجباری» در مجمع عمومی سازمان نظام مهندسی استان تهران، برای او پروندهی قضایی تشکیل شد.
دوشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۱
ــ کانون نویسندگان ایران با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد قارن سوادکوهی، روزبه سوهانی، علی صبوری، علیرضا عباسی، آیدا عمیدی، اکبر معصومبیگی، لئا منصوری و منیژه نجمعراقی از اعضای هیئت دبیران کانون و میلاد جنت یکی از اعضا به دیدار رضا خندانمهابادی، نویسنده و منتقد و عضو پیشین هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، رفتند که پس از سپریکردن دو سال و نیم در زندان بهتازگی آزاد شده است.
ــ بیش از ۲۰۰ شاعر با انتشار بیانیهای خواستار آزادی علی اسداللهی شاعر، مترجم، دانشجوی ارشد ادبیات دانشگاه تهران و منشی کانون نویسندگان ایران شدند.
ــ هیئت نظارت بر مطبوعات روزنامه سازندگی را به دلیل «اصرار بر تخلف در درج محتوای خلافواقع» و «تشویش اذهان عمومی طی ماههای گذشته»، با اتهامات «عدم رعایت مصوبات شورای عالی امنیت ملی» و «پخش شایعات» توقیف کرد.
ــ جلسه بازپرسی فرشته تابانیان، وکیل دادگستری، در دادسرای عمومی و انقلاب اهواز برگزار شد و پس از جلسه با تودیع قرار کفالت چهارصد میلیون تومانی آزاد شد.
ــ داود رضوی، از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد، بهرغم دستور پزشک زندان تهران بزرگ، از اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان جهت انجام آزمایشات آندوسکوپی و کولونوسکوپی محروم مانده است.
سهشنبه ۲ اسفند
ــ کانون نویسندگان ایران، با انتشار بیانیهای در روز جهانی زبان مادری، با انتقاد از «تنگتر کردن دایره کاربرد زبان مادری» در ایران، «حصر و حبس کنشگران» این حوزه را نشان از «سیاست حذف و حصر تاریخی» به بهانه مبارزه با «تجزیهطلبی» برشمرد.
ــ کتابفروشی خوارزمی با بیش از ۵۰ سال فعالیت، به دلیل اختلاف با بنیاد ملی کتاب و با شکایت سازمان تبلیغات اسلامی پلمب شد.
ــ خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، همکاری محمدحسین آجرلو همسر نیلوفر حامدی، از روزنامهنگاران زندانی، را با این خبرگزاری لغو کرده است.
چهارشنبه ۳ اسفند
ــ کانون نویسندگان ایران خواهان آزادی بیقیدوشرط دو عضو در بند خود، علی اسدالهی و کیوان مهتدی، و نیز همه زندانیان سیاسی و بازداشتشدگان جنبش آزادیخواهی اخیر شد. همچنین خبر رسید با وجود پیگیریهای خانوادهی علی اسدالهی، شاعر و منشی کانون نویسندگان ایران، مسئولان از دادن پاسخی روشن از وضعیت پرونده وی خودداری میکنند که این امر موجب افزایش نگرانی خانواده شده است.
ــ رحیم مولائیان؛ نقاش، شاعر و مدرس هنرهای تجسمی، از تعطیلی اجباری «نگارخانه مولائیان» در بابل به دلیل مفقود شدن مدارک تمدید پروانهی فعالیت و پاک شدن سوابق ۴۰ سالهی او در اداره کل ارشاد استان مازندران خبر داد.
ــ زینب رحیمی، خبرنگار حوزه محیط زیست، در پی شکایت سازمان حفاظت محیط زیست به دادسرای رسانه و رایانه احضار شد.
پنجشنبه ۴ اسفند
ــ امید مشیرپناهی، فعال مدنی و مدرس زبان کردی، پس از احضار به اداره اطلاعات سنندج بازداشت شد.